Umeboši sirće
Kategorije proizvoda
Umeboši sirće nastaje postupkom prirodne fermentacije umeboši šljiva. U vidu slanog začina može da se dodaje u jela od žitarica, mahunarki, može da se koristi za pripremu umaka ili za pravljenje lekovitih makrobiotičkih napitaka. Umeboši šljiva je bogata kalcijumom, gvožđem, fosforom, kalijumom i vitaminima B1 i B2. Sadrži veliku količinu limunske kiseline, koja sadrži više vitamina C nego limun. Limunska kiselina pomaže rad jetre i uklanjanje masnoća iz jetre i na taj način doprinosi detoksikaciji organizma. Prirodni enzimi koje umeboši sirće sadrži pomažu rad želuca i varenje u celini. Fermentisani umeboši proizvodi doprinose održavanju pH vrednosti organizma, ukoliko je organizam previše izložen kiselim produktima metabolizma. Takođe, povećava otpornost organizma na grip i prehlade, i ublažava mučninu, uključujući i putnu. Ovo sirće proizvod je renomirane japanske kompanije Muso koja proizvodi makrobiotičke artikle na tradicionalan, vekovima isproban način.
Proizvodjac/Uvoznik: Hema-Kheya-Neye doo Zemlja porekla: Japan Organski proizvod: NE