Soja sos tamari
Kategorije proizvoda
Sojin sos je originalan japanski proizvod bez glutena, šećera veštačkih aditiva. Ima divan ukus i miris, dobijen od sojinog zrna, prirodno fermentisan i bez hemijskih dodataka. Upotrebljava se kao stoni začin i u kuvanju za supe, variva, umake, salate ili povrće. Bogat je proteinima, mineralima i B vitaminima. Tamari sadrži enzime, proteina, gvožđa, kalcijum i natrijum.
Lekovita svojstva: enzimi koji deluju u procesu fermentacije omogućavaju sistemu za varenje da lakše razloži skrob, proteine, mlečne šečere i da što bolje apsorbuje hranu. Popravlja krvnu sliku i utiče na opšte poboljšanje stanja organizma. Ne sadrži gluten pa ga mogu koristiti i osobe koje pate od celijakije.
Za razliku od tamarija renomiranog japanskog proizvođača Mitoku, mnogi komercijalni soja sosevi nisu proizvedeni po pravom japanskom receptu, već se dobijaju na veštački način, bez fermentacije uz dodatak šećera.
Sastav: Soja, izvorska voda i morska so.
Nutritivne vrednosti (100 g):
Energetske vrednosti 351kJ/84kcal.
Masti 0.3 g, od kojih zasićene masne kiseline 0 g, ugljeni hidrati 8.6 g, od kojih šećeri 0 g, proteini 11.6 g, so 9.6 g.
Proizvodjac/Uvoznik: Mitoku Zemlja porekla: Japan Organski proizvod: NE