Organski panela šećer 400g

380,00 din.
Šifra: 107439
Organski Superfood Panela šećer je prirodni zaslađivač i idealna je zamena za beli i smeđi šećer. Dobija se tradicionalnim presovanjem šećerne trske. Panela je nerafinisani organski šećer od šećerne trske koja se gaji u Centralnoj i Latinskoj Americi, posebno u Kolumbiji. Dobija se kuvanjem i isparavanjem slatkog soka šećerne trske; dobijena masa se potom stavlja u kalupe u kojima očvršćuje.
Pakovanje
[pakovanje]
 Povratak na: Prirodni zaslađivači

Kategorije proizvoda

Array

Organski Superfood Panela šećer je prirodni zaslađivač i idealna je zamena za beli i smeđi šećer. Dobija se tradicionalnim presovanjem šećerne trske.
Panela je nerafinisani organski šećer od šećerne trske koja se gaji u Centralnoj i Latinskoj Americi, posebno u Kolumbiji. Dobija se kuvanjem i isparavanjem slatkog soka šećerne trske; dobijena masa se potom stavlja u kalupe u kojima očvršćuje.
Panela se ne podvrgava rafinisanju, kristalizaciji ili centrifugiranju, kao što je to slučaj sa komercijalnim smeđim šećerom od šećerne trske. Zahvaljujući tome, panela zadržava mnogo više nutrijenata nego smeđi šećer, a u njih spadaju i kalijum, kalcijum, magnezijum, mangan, hrom, cink i određena količina vitamina B grupe i C. Zbog manje rafinisanosti, panela šećer se sporije apsorbuje u krv, čime daje postojaniji priliv energije. To ovaj šećer čini preporučljivim za sportiste, ali i za osobe koje nastoje da regulišu nivo šećera u krvi.
Ukus panele bi se mogao opisati kao voćni ili karamelast. Ovaj šećer na poseban način obogaćuje aromu kafe, čaja, jogurta, sladoleda i kolača. Kada se doda u kafu ili čaj, panela se prirodno uklapa u te napitke, unoseći u njihove prirodne arome nijanse karamele, melase, grožđica i začina. Kada se koristi u pecivima i kolačim, panela uvećava uživanje u njima dodajući im suptilne nijanse slatkog ukusa.
Kolumbija

Sastojci: Panela šećer 100%

Nutritivne vrednosti
Hranljiva vrednost     u 100 g
Energija     1680kJ/400kcal (20%*)
Masti     0 g (0%*)
Ugljeni hidrati     99 g (38%*)
  od kojih šećeri     99 g (110%*)
Proteini     0 g (0%*)
So     0 g (0%*)

* Sadržaj dnevnog unosa energije. Referentni unos za prosečnu odraslu osobu (8400kJ / 2000kcal).

Proizvodjac/Uvoznik: Superfood doo Zemlja porekla:Kollumbija Organski proizvod: DA