Vakame alge

385,00 din.
360,00 din.
Ušteda:
25,00 din.
Base price with tax 385,00 din.
Sales price without tax 360,00 din.
Šifra: 113389
Vakame (wakame) su blagog ukusa i mekane, bogate kalcijumom a sadrže i značajne količine gvožđa, vitamina A, C, B3 i belančevina. Pomažu detoksikaciji i povoljno utiču na viskoznost krvi.
Pakovanje
[pakovanje]
 Povratak na: Medicinske biljke

Vakame (wakame) su blagog ukusa i mekane, bogate kalcijumom a sadrže i značajne količine gvožđa, vitamina A, C, B3 i belančevina. Pomažu detoksikaciji i povoljno utiču na viskoznost krvi; takođe doprinose regulaciji povišenog krvnog pritiska. Najpopularnije su kao standardni sastojak popularne miso supe.
Naučna istraživanja su dokazala da alginska kiselina, koju vakame sadrže, ima svojstvo da za sebe vezuje toksine i teške metale (stroncijum, arsenik, olovo...) i pomažu da se one izbace iz organizma putem prirodne eliminacije.

Proizvodjac/Uvoznik: Mitoku: Zemlja porekla: Koreja Organskii proizvod: NE

Miso umesto soli

Ako ste imali prilike da negde probate miso supu, tradicionalno jelo dugovečnih Japanaca, sigurno ste se upitali - šta joj to daje tako prijatan miris i finu i neobičnu slankasto-kiselkastu notu, koja zagreva želudac i podstiče apetit? To je miso, aromatična fermentisana pasta od soje. Miso je odlična zamena za so i ima niz povoljnih dejstava na ljudski organizam.

 

Opširnije...

Koristi od algi

Ako govorimo o najhranljivijim namirnicama na planeti, iz tog spiska se nikad ne mogu izostaviti alge. One su prava superhrana, a evo zašto.

Opširnije...