Bezglutenske prezle od prosa i heljde
Kategorije proizvoda
Prezle od heljde i prosa su lako svarljive, bogate mineralima i vlaknima i pogodne za ljudski organizam. Heljda je bogata esencijalnom kiselinom lizinom, a obiluje i rastvorljivim vlaknima, pa se preporučuje gojaznim osobama, jer izaziva osećaj sitosti. Biljna vlakna koja sadrži heljda korisna su za ljudski organizam. Heljda se preporučuje u ishrani osoba sa proširenim venama, kao i za jačanje vezivnog tkiva. Proso povećava baznost organizma.
Sastojci: brašno od prosa (35%), brašno od heljde (30%), pirinčano brašno, kukuruzni skrob, palmino ulje, šećer, pekarski kvasac, sirovi sojin lecitin, kuhinjska so, brašno guar pasulja, sredstvo za dizanje testa (amonijum-bikarbonat).
100 g proizvoda sadrži: Referentni unos*
Energetska vrednost 1541 kJ (366,88 kcal) 18,34%
Proteini 6,56 g 13%
Ugljeni hidrati 64,7 g 24,8%
Od toga šećeri 1 g 1,1%
Vlakna 4,2 g 14%
Masti 8,16 g 11,65%
Zasićene masne kiseline 1,4 g 7%
So 1 g 16.67%
Proizvodjac/Uvoznik: Aleksandrija doo Zemlja porekla: Srbija Organski proizvod: NE