ZP integralno brašno kukuruza belog zrna

Šifra: 101527
ZP Integralno brašno se dobija od celog zrna belog kukuruza selekcionisanog i uzgajanog u Institutu za kukuruz „Zemun Polje“. ZP brašno je namenjeno za pripremu raznih pekarskih proizvoda (hleb, pecivo, proja, tortilja), poslastičarskih i konditorskih proizvoda (kolači, keks, čips)
 Povratak na: Za regulaciju varenja
Array

ZP brašno je dobijeno mlevenjem celog zrna belog kukuruza selekcionisanog i uzgajanog u Institutu za kukuruz „Zemun Polje“. ZP brašno je namenjeno za pripremu raznih pekarskih proizvoda (hleb, pecivo, proja, tortilja), poslastičarskih i konditorskih proizvoda (kolači, keks, čips). Bogato je vlaknima, magnezijumom, predstavlja izvor vitamina B kompleksa, kalijuma gvožđa, cinka i mangana.

PARAMETRI KVALITETA ZP BRAŠNA KUKURUZA BELOG ZRNA
Proteini 9,1 g/100g
Ulje 4,0 g/100g
Vlakna 6,9 g/100g
Ugljeni hidrati 68,9 g/100g
Ukupni šećeri 1,7 g/100g
Zasićene masne kiseline 0,6 g/100g
Mononezasićene masne kiseline 0,9 g/100g
Polinezasićene masne kiseline 2,5 g/100g
Antioksidativni kapacitet 15,50 mmol Trolox Eq/kg
Tokoferoli 36 mg/kg
Niacin (vitamin B3) 12,50 mg/100g
Kalijum (K) 356 mg/100g
Magnezijum (Mg) 138 mg/100g
Natrijum (Na) < 10 g/100g
Gvožđe (Fe) 28,4 mg/kg
Cink (Zn) 22,9 mg/kg
Bakar (Cu) 1,25 mg/kg
Mangan (Mn) 5,93 mg/kg
Energetska vrednost 1514 KJ/100g

Proizvodjac/Uvoznik: Institut za kukuruz Zemun polja Zemlja porekla: Srbija Organski proizvod: NE