Lucerka (alfalfa) u prahu organska

655,00 din.
Šifra: 101369
Klice lucerke zauzimaju značajno mesto u ishrani mnogih naroda još od antičkog doba. Koliko su bile cenjene govori i podatak da naziv alfalfa potiče iz arapskog jezika i u prevodu znači “otac svih namirnica”. Njihova izuzetna hranljiva vrednost rezultat je procesa klijanja tokom kojeg se sadržaj proteina, vitamina, minerala i masnih kiselina višestruko povećava.
Pakovanje
[pakovanje]
 Povratak na: Za krvnu sliku
Array

Klice lucerke zauzimaju značajno mesto u ishrani mnogih naroda još od antičkog doba. Koliko su bile cenjene govori i podatak da naziv alfalfa potiče iz arapskog jezika i u prevodu znači “otac svih namirnica”. Njihova izuzetna hranljiva vrednost rezultat je procesa klijanja tokom kojeg se sadržaj proteina, vitamina, minerala i masnih kiselina višestruko povećava. Kako se proizvodi? Seme lucerke (alfalfa) se naklijava pet do šest dana, a zatim se izdanci suše na niskoj temperaturi. Osušena lucerka se pre pakovanja melje u prah. Dobijeni prah je 100% prirodni proizvod koji ne sadrži aditive, veštačke boje ili poboljšivače ukusa.

Način upotrebe: 1-2 kafene kašičice praha pomešati sa medom ili rastvoriti u voćnom soku, mleku, jogurtu ili vodi.
Sastojci: 100% prah organske lucerke
Alergen info: nema alergena

Nutritivna deklaracija u 100g / % dnevnog referentnog unosa* *Referentni unos za prosecnu odraslu osobu: 8400 kJ / 2000 kcal*

Energ.vrednost 1120kJ(270kcal )/ 14%

Proteini 224 g (44%*)
Ugljeni hidrati 15 g / 6%
od kojih šećeri 4,5 g / 5%
Masti 3 g / 4,3%
Od kojih zasićene masne kiseline 1 g / 5%
Biljna vlakna 48 g / 200%
So 0,08 g / 1,3%

 

{product id=378}

Proizvodjac/Uvoznik: Beyond doo Zemlja porekla: EU Organski proizvod: DA