Nopal

505,00 din.
385,00 din.
Ušteda:
120,00 din.
Base price with tax 505,00 din.
Sales price without tax 385,00 din.
Šifra: 113400
Nopal je smokvasti kaktus koji narodi južne Amerike od davnina koriste u ishrani. Ova se biljka prirodno suši na suncu i vetru što utice na postojanje razlicitih nijansi proizvoda. Nopal prah je prirodni izvor dijetnih vlakana (sadrži 56 g u 100 g proizvoda) koja regulišu probavu i kalcijuma koji je gradivni elemenat za jačanje i čvrstinu kostiju, zuba i noktiju, a pozitivno deluje i na nerve, mišiće, organe za varenje, krvotok i metabolizam.
Pakovanje
[pakovanje]
 Povratak na: Protiv artritisa i reume
With shipment POŠILJKA BRZOM POŠTOM for 270,00 din.

Nopal je smokvasti kaktus koji narodi južne Amerike od davnina koriste u ishrani. Ova se biljka prirodno suši na suncu i vetru što utice na postojanje razlicitih nijansi proizvoda. Nopal prah je prirodni izvor dijetnih vlakana (sadrži 56 g u 100 g proizvoda) koja regulišu probavu i kalcijuma koji je gradivni elemenat za jačanje i čvrstinu kostiju, zuba i noktiju, a pozitivno deluje i na nerve, mišiće, organe za varenje, krvotok i metabolizam.
Način upotrebe: Nopal se može staviti u vodu ili neki drugi napitak. Preporučuje se uzimanje količine od 5 grama (puna kafena kašičica) tri puta na dan. Prah razmutiti u 2-2,5 dl vode ili soka (od jabuke ili pomorandže) i popiti 20-30 minuta pre jela. Preporučuje se dodatni unos vode tokom dana.

Preporuceni dnevni unos: 3 kafene kašicice (15 g).
Potrošačka jedinica: kafena kašicica (5 g). Pakovanje sadrži 20 potrošačkih jedinica.

Nutritivna deklaracija u 100g / % dnevnog referentnog unosa* *Referentni unos za prosecnu odraslu osobu:
8400 kJ / 2000 kcal*


Energ.vrednost 468kJ/112Kcal
(5,6%*)

Proteini 7,2 g (14,4%*)
Ugljeni hidrati 68 g (26%*)
od kojih šećeri 11 g (12%*)
Masti 4,0 g (5,7%*)
Od kojih zasićene
Biljna vlakna 56 g (293%*)
So 0g / 0%
Kalcijum 3300 mg (412%**)

Proizvodjac/Uvoznik: Beyond doo Zemlja porekla: Meksiko Organski proizvod: NE

Nopal reguliše šećer

Bodljikavi smokvasti kaktus, u Meksiku poznat kao nopal, koristi se u ishrani kao delikates. Proučavanja pokazuju da ovaj kaktus izrazito doprinosi sniženju nivoa glukoze u krvi, a ima i druge zdravstvene dobrobiti.

Opširnije...