Basmati integralni pirinač organski

500,00 din.
Šifra: 101307
Mirisni indijski integralni pirinač basmati ima poseban ukus, nalik na koštunjave plodove. Integralni pirinač ima najpovoljniji odnos belančevina, masti, ugljenih hidrata, vitamina, minerala i biljnih vlakana. Lako se vari pa se preporučuje u ishrani bolesnika i rekonvalescenata. Basmati pirinač je posebna vrsta sitnozrnog, duguljastog pirinča prijatnog mirisa i ukusa. Prirodno ne sadrži gluten i idealna je hrana za osobe koje su na bezglutenskoj dijeti. Koristi se kao prilog ali i za pripremanje glavnih jela kao što su rižoto, pilav, predjela i salate. Prilikom kuvanja basmati ne mešati da ne bi došlo do slepljivanja.
Pakovanje
[pakovanje]
 Povratak na: Organski proizvodi
Array

Integralni pirinač ima najpovoljniji odnos belančevina, masti, ugljenih hidrata, vitamina, minerala i biljnih vlakana. Lako se vari pa se preporučuje u ishrani bolesnika i rekonvalescenata. Basmati pirinač je posebna vrsta sitnozrnog, duguljastog pirinča prijatnog mirisa i ukusa. Prirodno ne sadrži gluten i idealna je hrana za osobe koje su na bezglutenskoj dijeti. Koristi se kao prilog ali i za pripremanje glavnih jela kao što su rižoto, pilav, predjela i salate. Prilikom kuvanja basmati ne mešati da ne bi došlo do slepljivanja.

Sastojak: 100% basmati pirinač

Može da sadrži u tragovima soju, gluten, susam, kikiriki, lešnik i badem.

Nutritivna deklaracija u 100g / % dnevnog referentnog unosa* *Referentni unos za prosecnu odraslu osobu: 8400 kJ / 2000 kcal*

Energ.vrednost 669kJ/160Kcal (16%*)

Proteini 4 g (8%*)
Ugljeni hidrati 34 g (13%*)
od kojih šećeri 1 g (1%*)
Masti 2 g (3%*)
Od kojih zasicene masne kiseline 0 g (0%*)
Biljna vlakna 2 g (8%*)
So 0 g (0%*)
Niacin (vitamin B3) 5,5 mg (34%**)
Fosfor 255 mg (36%**)
Kalijum 326 mg (16%**)

{product id=80}

Proizvodjac/Uvoznik: Beyond doo Zemlja porekla: Indija Organski proizvod: DA