Za one koji se svesno brinu o zdravlju važno je da pronađu neki način da redovno čiste organizam od toksina. I to tim pre što je ukupna količina otrova kojima smo izloženi enormno porasla u odnosu na prethodna vremena.

Samo pomislite na opterećenje teškim metalima iz amalgamskih plombi ili životnih namirnica, na hemijske zaostatke iz namirnica i lekova, na otrove u našim stanovima, odeći, vazduhu koji udišemo itd. Sve to dovodi do toga da se u našem organizmu oslobađa velika količina slobodnih radikala koji uništavaju naše ćelije i time izazivaju bolesti i prerano starenje.

Zeolit je mineral koji se odavno koristi u veterini, a u novije vreme se koristi i u ljudskoj medicini, upravo za detoksikaciju.
Nemačka lekarka, dr Doris Erenberger, svesrdno preporučuje korišćenje zeolita za opštu detoksikaciju organizma. Po njenom iskustvu, vulkanski prah zeolit-klinoptilolit može svako da koristi, sasvim jednostavno, bez opasnosti i bez ikakvih neželjenih posledica. U nekim zemljama, čak i lekari prepisuju ovakav osnovni način detoksikacije, zato što „čist“ organizam mnogo brže, bolje i lakše reaguje na bilo kakvu terapiju.
Glavno dejstvo zeolita nije dejstvo u smislu neke hemijske ili materijalne reakcije. Organizam ne resorbuje klinoptilolit – on samo prolazi kroz naše telo. Pri tome deluje na čisto fizičkom nivou razmene jona. Evo kako to funkcioniše:
Klinoptilolit oslobađa obogaćene dodatke (materije) u digestivnom traktu i umesto njih, poput sunđera, upija sve otrove i ostale nearstvorljive materije u crevima, vezuje ih za sebe i izbacuje iz organizma. To su sve hemijski ostaci hrane (boje, konzervansi itd.) i lekova. Sve ove materije se ne mogu u potpunosti izbaciti, pre svega kada se radi o jakim toksinima kao što su teški metali (otrovi koji se talože); pre svega olovo, živa i kadmijum koji ekstremno ugrožavaju naše zdravlje, jer se deponuju u vezivnom tkivu u vidu „šljake“ i neprestano oslobađaju slobodne radikale.
Kada je crevna flora ugrožena, onda naš organizam sam neprestano proizvodi toksine. To su sve otrovi koje stvaraju bakterije i gljivice, kiseline iz belančevina, otrovi koji nastaju kao produkt procesa truljenja i fermentiranja. Oni su posledica nepravilne ishrane, loših navika i/ili prethodno oštećene crevne flore. Zeolit-klinoptilolit je 100% delotvorna balastna materija koja je u stanju da regeneriše crevni trakt i crevnu floru sa njenim fiziološkim (dobrim) bakterijama.

U čemu pomaže zeolit:
Jača imuni sistem – koji u velikoj meri (70%) zavisi od zdravlja crevne flore. Smanjuje se prijemčivost za nutritivne alergene.
Olakšava rad jetre – koja se čisti preko žuči u crevu. Tamo su balastne materije neophodne, jer bi se u suprotnom toksini resorbovali u povratnom procesu! Zeolit obezbeđuje balastne materije i stoga je neophodan da se ne bi stvarali crevni toksini, koji bi opet opteretili jetru.
Olakšava rad bubrega – Zeolit deluje kao baza i u stanju je da veže prekomerne kiseline iz nutritivnih proteina i azitnih jedinjenja, što dovodi do rasterećivanja bubrega.
Predupređuje starenje i hronične bolesti – slobodni radikali su izuzetno agresivna jedinjenja koja imaju ulogu da čuvaju organizam od bolesti. Zbog mnogobrojnih toksina, zračenja, stresa itd, može doći do njihovog prekobrojnog uvećanja što dovodi do toga da počinju da uništavaju strukturu samog organizma. Tako dolazi do preranog starenja, oštećenja DNK, hroničnih bolesti i kancera.
Rasterećuje vezivno tkivo – pošto se stvara manje „šljake“, jer se taloži i manja količina otrova, manje ostataka od „napada“ slobodnih radikala, kao i manje kiseline od prekomernih belančevina. Vezivno tkivo ostaje „čistije“ i može efikasnije da obavlja svoju najvažniju funkciju – da bude tranzitni put za gradivne materije i kiseonik do ćelija, i da odvodi produkte metaboličkih procesa iz samih ćelija.
Poboljšava snabdevanje organizma antioksidantima i drugim životno važnim materijama – jer očiščena i zdrava creva mnogo lakše resorbuju gradivne materije. Kao što je gore napomenuto, vezivno tkivo se zahvaljujući klinoptilolitu mnogo manje opterećuje „šljakom“. Tako je i tranzitni put za gradivne materije prohodniji. Zahvaljujuči boljoj snabdevenosti tela neophodnim materijama, samim tim se pojačava i njegovo bolje funkcionisanje.

Kada je preporučljivo koristiti zeolit
Preventivno, može da ga koristi svako, od deteta do najstarijih (nema starosnih granica), čak i ljubimci i biljke mogu da imaju koristi od zeolita klinoptilolita.
Kao dopunska terapija (kod većeg zasićenosti organizma slobodnim radikalima i/ili toksinima u crevima) zeolit se preporučuje kod

* svih hroničnih bolesti
* svih akutnih bolesti
* tokom posta – kura detoksikacije
* velike zakiseljenosti organizma
* problema sa crevima
* pada imuniteta (česte infekcije, gljivice)
* opterećenja organizma hemijskim sredstvima
* stresa
* neuravnotežene ishrane
* primene farmaceutskih lekova
* hemoterapije
* zračenja
* za pušače
* za sportiste

Napomena: Postoje razne varijante zeolita, tako da kad kupujete zeolit obratite pažnju da sadrži veliki procenat klinoptilolita.

Zeolit

Zeolit je prirodni mineral koji privlači slobodne radikale, vezuje toksične materije poput amonijaka, azotnih jedinjenja i teških metala i izbacuje ih iz crevnog trakta.


  470,00 din.


  Šifra: 118259

Napomena redakcije: Postavljanje novih komentara je privremeno isključeno zbog renoviranja web sajta.