Sok od pšenične trave je izuzetno hranljiv napitak, koji pomaže poboljšanju opšteg zdravlja i prevenciji bolesti. Ima mnogo razloga da se pije svakodnevno, a u ovom članku ćemo navesti desetak...

Zašto je dobro svakodnevno piti sok od pšenične trave:
Proučavanja su pokazala da je potrebno samo nekoliko minuta, i veoma malo telesne energije, da se svari sok pšenične trave. Zato je odličan za rekonvalescente (pri oporavku od bolesti ili velikih napora).
Bogat je vitaminima: A, B grupa, C, E i K. Takođe je pun važnih minerala kao što su kalcijum, fosfor, magnezijum, natrijum i kalijum u uravnoteženom odnosu korisnom za ljudski organizam.
Sok od pšenične trave poboljšava varenje. Bogat je esencijalnim enzimima koji su suštinski važni za dobro varenje i zdravlje u celini.
Sadrži i do 70% hlorofila, koji se naziva i “biljna krv”, po sastavu veoma sličan ljudskoj krvi, koji doprinosi održavanju dobre krvne slike.
Kao i druge zelene biljke, pšenična trava je veoma bogata kiseonikom. Svakodnevno konzumiranje soka od pšenične trave doprinosi da mozak i telesna tkiva funkcionišu na optimalnom nivou u okruženju bogatom kiseonikom.
Doprinosi izbacivanju teških metala iz organizma.
Neka istraživanja ukazuju da sok pšenične trave doprinosi sniženju krvnog pritiska.
Redovna konzumacija doprinosi dobrom izgledu kože i lepom tenu.
Kad se bućka u ustima, pomaže da se eliminišu toksini iz usne duplje.
Grgoljenje soka od pšenične trave ublažava upalu i bolove u grlu.
Primenjena kao oblog, pšenična trava pomaže zaceljivanju rana. Takođe lekovito deluje na akne i pomaže uklanjanju ožiljaka. U narodnoj medicini se odavno koristi na ovakav način.
Kad se sok pšenične trave utrlja u kožu lobanje, pomaže da se obnovi oštećena kosa.
Može da pomogne da se ublaže bolovi usled artritisa. Primenjuje se tako što se pamučni oblog natopljen u sok pšenične trave stavi na bolno mesto i obavije plastikom. Redovna primena donosi olakšanje.
Kod manjih iritacija oka, proceđen sok pšenične trave razrediti sa istom količinom čiste vode i time umiti oči.

NAPOMENA: Sok od pšenične trave možete napraviti sami, klijanjem zrna pšenice dok ne izrastu zeleni izdanci koje onda požanjete i ubacite u sokovnik, kako biste dobili sok. Takođe, u prodaji se mogu naći kvalitetni prah od organski gajene pšenične trave, koji samo razmutite u vodi i dobijete podjednako kvalitetan napitak.

Ako hoćete da vam sok od pšenične trave pretvorite u ukusan napitak, evo dva recepta.

Zelena pomorandža
Sok od 3 pomorandže
Kašika narendanog đumbira
3 cl soka pšenične trave
Poslužiti sa mentom.

Uživanje sa šargarepom
3 šargarepe
2 jabuke
30 ml soka pšenične trave
đumbir po želji


Izvori:
colonicsraleighnc.com,
healthbanquet.com,
hippocratesinst.org

Mlada pšenica u prahu organska

Mlada pšenična trava se vekovima koristi u narodnoj medicini i deo je tradicionalne ishrane mnogih naroda. Dobija se od mladih listova pšenice i sadrži veliki broj po zdravlje korisnih sastojaka. Kako se proizvodi? Pšenica (Triticum aestivum) se zasejava na kvalitetnom zemljištu i neguje desetak dana. Nakon izbijanja klice, mlade biljke tokom rasta sintetišu hlorofil i stvaraju puno korisnih nutrijenata. Kada narastu do 15-20cm visine, mladi klicini listovi se seku i suše na niskoj temperaturi. Osušena pšenična trava se pre pakovanja melje u prah. Dobijeni prah je 100% prirodni proizvod koji ne sadrži aditive, veštacke boje ili poboljšivače ukusa.


  470,00 din.


  Šifra: 101368

Lucerka (alfalfa) u prahu organska

Klice lucerke zauzimaju značajno mesto u ishrani mnogih naroda još od antičkog doba. Koliko su bile cenjene govori i podatak da naziv alfalfa potiče iz arapskog jezika i u prevodu znači “otac svih namirnica”. Njihova izuzetna hranljiva vrednost rezultat je procesa klijanja tokom kojeg se sadržaj proteina, vitamina, minerala i masnih kiselina višestruko povećava.


  470,00 din.


  Šifra: 101369

Napomena redakcije: Postavljanje novih komentara je privremeno isključeno zbog renoviranja web sajta.