Nutricionisti preporučuju musli za doručak zato što sadrži složene ugljene hidrate koji se sporo oslobađaju i održavaju stabilan nivo šećera u krvi. Time se održava duže osećaj sitosti.

Ako musli sadrži i jezgrasto voće, daje nam i kvalitetne masti, a ako se jede sa sojinim mlekom, ili sa jogurtom, kao izvorom belančevina, predstavlja potpuno izbalansiran obrok koji pruža sve što je potrebno organizmu za predstojeći dan...
Četrdeset godina proučavanja uticaja doručka na zdravlje je pokazalo da započinjanje dana doručkom donosi dobrobit svima, bez obzira na starosnu dob. “Jutarnji obrok je važan za svaki organ. Ko izostavlja doručak, često se oseća umorno, nemirno i razdražljivo”, kaže Gejl Frank, nutricionista iz Los Anđelesa.
Osim što nam daje energiju, doručak dokazano utiče na smanjenje telesne težine, prevenciju dijabetesa, doprinosi boljem funkcionisanju uma i tela i smanjuje apetit tokom dana.

Kupovni musiji često sadrže neke sastojke koje možda ne biste želeli u svom jelovniku - beli šećer, aditive, veštačke ukuse i sl. Ali, uvek možete sami da napravite musli, koristeći najkvalitetnije sastojke koji su vam dostupni: organske pahuljice (ovsene, ječmene, ražane, pšenične), med ili organski smeđi šećer od šećerne trske, sveže voće, sojino mleko (ukoliko ne koristite kravlje), jezgraste plodove poput oraha i lešnika...

Ako ste se odlučili da doručak započnete muslijem od kvalitetnih sastojaka, načinili ste jedan od najboljih nutritivnih izbora. 

 

Proizvodi u vezi sa člankom



Trenutno nema na lageru


  Šifra: 



Trenutno nema na lageru


  Šifra: 



Trenutno nema na lageru


  Šifra: 

Trščani smeđi šećer organski 500g

Smeđi šećer je kvalitetniji i od žutog šećera koji se dobija od šećerne repe. Ima ukus koji donekle podseća na karamelu i nešto malo manje slađi od belog šećera. Ovaj šećer se dobija presovanjem stabljika organski gajene šećerne trske.


  360,00 din.


  Šifra: 107382

 

Kokosov šećer organski 100g

Organski kokosov šećer je prirodni zaslađivač i idealna je zamena za beli i smeđi šećer. Dobija se tradicionalnim sakupljanjem nektara kokosovog cveta. Prirodne je boje, mirisa i ukusa koji blago podseća na karamelu. Kokosov šećer ima znatno niži glikemijski indeks nego beli i smeđi šećer, pa je pogodan za one koji nastoje da održe stabilne nivoe šećera u krvi.


  165,00 din.


  Šifra: 107388