Umeboši sirće

240,00 din.
Šifra: 108370
Umeboši sirće je tečnost koja nastaje postupkom prirodne fermentacije umeboši šljiva. Koristi se kao slani začin u jelima od žitarica, mahunarki, za pripremu umaka ili za pravljenje lekovitih napitaka. Ovo sirće proizvod je renomirane japanske kompanije Muso koja proizvodi makrobiotičke artikle na tradicionalan, vekovima isproban način.
Pakovanje
[pakovanje]
 Povratak na: Začini
With shipment POŠILJKA BRZOM POŠTOM for 180,00 din.

Umeboši sirće je tečnost koja nastaje postupkom prirodne fermentacije umeboši šljiva. Koristi se kao slani začin u jelima od žitarica, mahunarki, za pripremu umaka ili za pravljenje lekovitih napitaka. U prodaji se može naći i u obliku paste sa dodatkom šizo (shiso) lišća. Umeboši šljiva je bogata kalcijumom (24mg), gvožđem (1,7mg), fosforom (22mg), kalijumom (250mg), vitaminima B1, B2. Sadrži veliku količinu limunske kiseline, koja je mnogo boljeg kvaliteta i većeg sadržaja vitamina C od onog u limunu. Limunska kiselina čisti masnu jetru, pomaže njen rad i na taj način vrši detoksikaciju organizma. Korišćenje umeboši proizvoda će prijati i trudnicama, jer im je potreban kalcijum, a vitamin C (snažan antioksidans) iz limunske kiseline poboljšava apsorpciju kalcijuma. Prirodni enzimi regulišu varenje i rad želuca. Katenin ubrzava rad creva, svarljivost proteina i ima antiseptičko dejstvo, što dovodi do otklanjanja umora i povećanja izdržljivosti. Pri tome katenin prebacuje teške metale iz pojedinih organa do bubrega i probavnog trakta i vrši njihovu eliminaciju. Fermentisani umeboši proizvodi menjaju Ph vrednost krvi iz kisele u baznu i stvaraju veću otpornost organizma na grip i prehlade a deluju veoma lekovito i kod stomačnih tegoba i mučnine na putovanju.

Ovo sirće proizvod je renomirane japanske kompanije Muso koja proizvodi makrobiotičke artikle na tradicionalan, vekovima isproban način.

Proizvodjac/Uvoznik: Hema-Kheya-Neye doo Zemlja porekla: Japan Organski proizvod: NE