Himalajska so

120,00 din.
Šifra: 108369
Ova prirodna so, prijatne roza boje, spada u najzdravije vrste soli koje se mogu naći na našoj planeti. Za razliku od kuhinjske soli, koja sadrži samo 97,5% natrijum-holrid, a od ostalih minerala sadrži samo jod i hemijske apsorbere vlage, himalajska so sadrži bogatstvo ostalih minerala. Između ostalog, u njen sastav ulaze kalijum, kalcijum i magnezijum, koji podržavaju zdravu ravnotežu tečnosti u telu.
Pakovanje
[pakovanje]
 Povratak na: Začini
With shipment POŠILJKA BRZOM POŠTOM for 180,00 din.

Ova prirodna so, prijatne roza boje, spada u najzdravije vrste soli koje se mogu naći na našoj planeti. Nastala prilikom tektonskih formiranja Himalaja pre više miliona godina i leži u dubinama gde je ostala zaštićena od svih atmosferskih  uticaja i zagađenja. So je kristalizirala i pretvorila se u ružičaste gromade  iz kojih se danas ručno vadi najkvalitetnija, najčistija prirodna so na Zemlji.  Za razliku od kuhinjske soli, koja sadrži samo 97,5% natrijum-holrid, a od ostalih minerala sadrži samo jod i hemijske apsorbere vlage, himalajska so sadrži bogatstvo ostalih minerala. Između ostalog, u njen sastav ulaze kalijum, kalcijum i magnezijum, koji podržavaju zdravu ravnotežu tečnosti  u telu. U stvari, himalajska so sadrži čak sve elemente periodnog sistema osim plemenitih gasova (84 elementa!). Ono što je najvažnije je da su ovi elementi ugrađeni u kristalnu rešetku soli; rastvaranjem u vodi dolazi do njihove jonizacije što omogućava da ih telo apsorbuje na ćelijskom nivou. Kristali himalajske soli ne opterećuju telo kao rafinisana so jer ne zahtevaju toliku količinu vode da bi se metabolisali. Zato ova so, umesto da odmaže, pomaže regulisanju sadržaja vode u celom telu, podržava zdravu pH vrednost ćelija i u kombinaciji sa čistom vodom igra važnu ulogu u regulaciji krvnog pritiska.

Proizvodjac/Uvoznik: Hema-Kheya-Neye doo Zemlja porekla: Pakistan Organski proizvod: NE

Nisu sve soli iste

Leto je period kada nam treba malo više soli, pa nije loše znati da nisu sve soli iste. Rafinisana kuhinjska so ne utiče povoljno na naš organizam kao neke čiste, nerafinisane vrste, kakva je, na primer, himalajska so.

Opširnije...