Konopljino ulje, hladno ceđeno

760,00 din.
700,00 din.
Ušteda:
60,00 din.
Base price with tax 760,00 din.
Sales price without tax 700,00 din.
Šifra: 106314
Konopljino ulje je zelenkasto žute boje i ukusom podseća na orašaste plodove. „Suncokretovo“ konopljino ulje dobijeno je postupkom hladnog ceđenja neoljuštenog semena konoplje. Kao i druga hladno ceđna ulja, ne prolazi ni kroz jednu fazu rafinacije. Od svih biljnih ulja, konopljino ulje sadrži esencijalne masne kiseline, omega 3 i 6, u najboljem odnosu (1:3). Ove masne kiseline, koje za razliku od drugih, naše telo nije u stanju da proizvede, zovu se esencijalnim jer su neophodne našem organizmu za normalno funkcionisanje.
Pakovanje
[pakovanje]
 Povratak na: Jestiva ulja
With shipment POŠILJKA BRZOM POŠTOM for 180,00 din.

Konopljino ulje je zelenkasto žute boje i ukusom podseća na orašaste plodove. „Suncokretovo“ konopljino ulje dobijeno je postupkom hladnog ceđenja neoljuštenog semena konoplje. Kao i druga hladno ceđna ulja, ne prolazi ni kroz jednu fazu rafinacije. Od svih biljnih ulja, konopljino ulje sadrži esencijalne masne kiseline, omega 3 i 6, u najboljem odnosu (1:3). Ove masne kiseline, koje za razliku od drugih, naše telo nije u stanju da proizvede, zovu se esencijalnim jer su neophodne našem organizmu za normalno funkcionisanje. Zbog ključne uloge koju ove masne kiseline imaju u normalnom funkcionisanju kardiovaskularnog sistema, mozga, mrežnjače, žuči i drugih organa neophodno ih je unositi kroz hranu, i to u dovoljnim količinama.
Blagotvorno dejstvo omega 3 masnih kiselina na kardiovaskularni sistem je mnogostruk: pomaže snižavanju nivoa  triglicerida u krvi do 65%, reguliše odnos dobrog i lošeg holesterola, pomaže regulaciji visokog krvnog pritiska i snižavanju visokog nivoa lipoproteina.
Ulje od konoplje treba isključivo koristiti nezagrejano. Visoke temperature unišavaju masne kiseline. Može se koristiti u salatama, u šejkove, ili jednostavno piti na kašiku. Za održavanje zdravlja 1-2 supene kašike je dovoljno.

Proizvodjac/Uvoznik: Suncokret doo Zemlja porekla: Srbija Organski proizvod: NE