Brusnica, čaj za grickanje

280,00 din.
270,00 din.
Ušteda:
10,00 din.
Base price with tax 280,00 din.
Sales price without tax 270,00 din.
Šifra: 112379
Najvažnija uloga brusnice je u sprečavanju ponovnih upala mokraćnih puteva, buduci da sastojci brusnice onemogućavaju bakterije da se zakače za zidove kanala i bešike, pa mokrenjem bivaju izbačene iz organizma. Čaj sadrži komadiće ploda koji se mogu grickati.
 Povratak na: Čajevi, kafe i zamene za kafu
With shipment POŠILJKA BRZOM POŠTOM for 180,00 din.

ŠTA SADRŽI BRUSNICA - Brusnica spada u bobičasto voće. To je tvrda crvena bobica koja, zahvaljujući većoj kolicini vitamina C u svom sastavu, ima kiselkast ukus. Plodovi brusnice pored toga sadrže Vitamin A, kalijum, kalcijum, biljna vlakna i biflavonoide sa snažnim antioksidantnim dejstvom, čime podižu opštu otpornost organizma.

KAKO DELUJE BRUSNICA - Istraživanja su pokazala da sastojci plodova brusnice uništavaju bakteriju Helikobakter pylori, najčešćeg uzročnika čira na želucu. Korišćenje čaja od brusnice podiže nivo dobrog holesterola, čime znatno smanjuje rizik kardiovaskularnih oboljenja. Najvažnija uloga brusnice je u sprečavanju ponovnih upala mokraćnih puteva, buduci da sastojci brusnice onemogućavaju bakterije da se zakače za zidove kanala i bešike, pa mokrenjem bivaju izbačene iz organizma.