Bulgur organski

410,00 din.
335,00 din.
Ušteda:
75,00 din.
Base price with tax 410,00 din.
Sales price without tax 335,00 din.
Šifra: 101384
Bulgur je žitarica koja se dobija od nekoliko različitih vrsta pšenice, a najčešće od durum pšenice. Dobija se procesom natapanja pšenice koja se zatim suši ili peče a potom mrvi i lomi čime se dobiju male smeđe granule nepravilnog oblika. Kao i integralna pšenica od koje se dobija, bulgur je dobar izvor kalcijuma, gvožđa, magnezijuma, fosfora, cinka i mangana. Bogat je i vitaminima B grupe, kao i biljnim vlaknima, koja igraju značajnu ulogu u procesu varenja i opštem zdravlju organizma.
Pakovanje
[pakovanje]
 Povratak na: Žitarice, mahunarke, musli, keksi
With shipment POŠILJKA BRZOM POŠTOM for 270,00 din.

Bulgur je žitarica koja se dobija od nekoliko različitih vrsta pšenice, a najčešće od durum pšenice. Dobija se procesom natapanja pšenice koja se zatim suši ili peče a potom mrvi i lomi čime se dobiju male smeđe granule nepravilnog oblika. Kao i integralna pšenica od koje se dobija, bulgur je dobar izvor kalcijuma, gvožđa, magnezijuma, fosfora, cinka i mangana. Bogat je i vitaminima B grupe, kao i biljnim vlaknima, koja igraju značajnu ulogu u procesu varenja i opštem zdravlju organizma. Jedinstven način obrade pšenice kojim se dobija bulgur čini ga jednostavnim za pripremu, tako da se kuva i kombinuje sa jelima lako kao i običan beli pirinač. Značajan je sastojak mediteranske ishrane, koja se smatra verovatno najzdravijim sistemom ishrane na Zapadu. Može se upotrebiti u mnogim mediteranskim i bliskoistočnim receptima u kombinaciji sa raznim vrstama povrća.
Salata sa bulgurom
Potrebno je: dve šolje bulgura, glavica luka, krastavac, tri paradajza, paprika, zelena salata, svež peršun, sušena majčina dušica, sušena nana, kašika-dve maslinovog ulja, sok od limuna, so i biber.
Priprema: bulgur nasuti u šerpu, preliti kipućom vodom, poklopiti i ostaviti da odstoji 20 minuta. Ocediti višak vode, pa u bulgur dodati sušenu majčinu dušicu, nanu, so i biber. Sitno iseckati svo povrće, pa ga umešati u bulgur, preliti maslinovim uljem i sokom od limuna, sve dobro izmešati i poslužiti.

Proizvodjac/Uvoznik: Beyond doo Zemlja porekla: Turska Organski proizvod: DA