Kombu alge

375,00 din.
360,00 din.
Ušteda:
15,00 din.
Base price with tax 375,00 din.
Sales price without tax 360,00 din.
Šifra: 113387
Kombu alge imaju široke debele listove poput celera, a beru se u hladnim morima južnog dela ostrva Hokaidoa. Sadrže veliku količinu minerala kao što su: kalcijum, kalijum, natrijum, gvožđe, fosfor, jod. Kombu alge su odlične za jačanje krvi i celog organizma. Najvažnije terapeutsko svojstvo kombu algi je zaštita od degenerativnih bolesti.
Pakovanje
[pakovanje]
 Povratak na: Za regulaciju pritiska
With shipment POŠILJKA BRZOM POŠTOM for 180,00 din.

Kombu alge imaju široke debele listove poput celera, a beru se u hladnim morima južnog dela ostrva Hokaidoa. Crno-smeđe su boje i specifičnog su ukusa. Pripremaju se kao prilog uz kuvane žitarice, mahunarke ili korenasto povrće jer olakšavaju njihovu probavu. Mogu se staviti u čajeve, kisela jela, začine, jela za grickanje i bombone. Kombu alge su bogate vitaminima A, i B, B1, B2 i nijacin (koji poboljšavaju funkcije mozga i nervnog sistema). Sadrže veliku količinu minerala kao što su: kalcijum, kalijum, natrijum, gvožđe, fosfor, jod. Kada su osušene na komadima se mogu videti bele tačkice. Ove bele tačkice nikako ne treba strugati jer to su mineralne soli i složeni šećeri koji se pojavljuju kada alge izgube vlagu, a doprinose njihovoj slasti i energiji. Kombu alge su odlične za jačanje krvi i celog organizma. Najvažnije terapeutsko svojstvo kombu algi je zaštita od degenerativnih bolesti. One takođe pomažu snižavanju nivoa holesterola i krvnog pritiska, a poboljšavaju varenje.

Mogu se dodavati u supe i kuvana jela, najbolje pred kraj kuvanja. Za nekoliko minuta sušene alge nabubre i višestruko povećaju svoju zapreminu.

Proizvodjac/Uvoznik: Mitoku Zemlja porekla: Japan Organski proizvod: NE

Koristi od algi

Ako govorimo o najhranljivijim namirnicama na planeti, iz tog spiska se nikad ne mogu izostaviti alge. One su prava superhrana, a evo zašto.

Opširnije...