Humus sa šitake gljivama

260,00 din.
Šifra: 105384
Humus je tradicionalni bliskoistočni namaz od nauta. Odličan je za vegetarijance i one koji iz zdravstvenih razloga izbegavaju namirnice životinjskog porekla kao kompletan proteinski obrok. Humus sadrži značajnu količinu gvožđa, proteina i dijetnih vlakana, kao i znatne količine folata i vitamina B6. Dobar je za zdravlje krvnih sudova i srca.
Pakovanje
[pakovanje]
 Povratak na: Za krvnu sliku
With shipment POŠILJKA BRZOM POŠTOM for 180,00 din.

Humus je tradicionalni bliskoistočni namaz od nauta. Odličan je za vegetarijance i one koji iz zdravstvenih razloga izbegavaju namirnice životinjskog porekla kao kompletan proteinski obrok. Humus sadrži značajnu količinu gvožđa, proteina i dijetnih vlakana, kao i znatne količine folata i vitamina B6. Dobar je za zdravlje krvnih sudova i srca. Masti su sačinjene od polinezasićenih i mononezasićenih masnih kiselina koje povoljno utiču na zdravlje krvnih sudova i srca. Naut sadrži i veliku količinu biljnih vlakana pa se preporučuje kod opstipacije. Biljna vlakna takođe imaju pozitivno dejstvo na sniženje holesterola u krvi.
Humus se može koristiti kao namaz ili deo predjela. U sastav humusa ulaze: naut, palmino ulje, tahan, limunov sok i jedinstveni začini. Dodate su mu šitake pečurke, koje imaju niz korisnih svojstava (između ostalih, poboljšanje imuniteta i sniženje holesterola).

Proizvodjac/Uvoznik: Gušt doo Zemlja porekla: Srbija Organski proizvod: NE