Aronija, matični sok

610,00 din.
Šifra: 110005
100% matični sok od aronije u 0,7-litarskoj staklenoj flaši. Zdravlje od plodova posebne voćke. Ogromna količina tanina i flavonida, gde glavnu ulogu ima antocijanin, sibirsku aroniju čini najjačim dosad poznatim antioksidansom.
Pakovanje
[pakovanje]
 Povratak na: Za Imunitet
With shipment POŠILJKA BRZOM POŠTOM for 180,00 din.

100% matični sok od aronije u 0,7-litarskoj staklenoj flaši. Zdravlje od plodova posebne voćke. Uživajte u dragocenom ukusu super bobica aronije u posebnoj staklenoj ambalaži. Hladno ceđeni matični sok aronije daje novu kombinaciju soka. Sibirska aronija (Aronia melanocarpa) potiče iz Severne Amerike, a kasnije je preneta u Sibir i severne delove istočne Evrope. Indijanci su prvi prepoznali njena lekovita svojstva i upotrebljavali su je u ishrani.
Nauka se početkom 90-tih godina prošlog veka zainteresovala za ovu biljku i od tada potiče veliki broj studija u SAD, Rusiji i Poljskoj o njenim lekovitim svojstvima, tako da ubrzo dobija status lekovite biljke. Zreli plodovi sibirske aronije sadrže velike količine biofenola, tanina, katehina, flavonida, antocijanina (najviše od svih dosad poznatih voćnih vrsta), folnu kiselinu, vitamine A,C (8-10 puta veću koncentraciju nego u južnom voću), B2, B6, B9, E i veoma redak vitamin P, kao i beta karotin, kalijum, kalcijum, gvožđe, mangan, molibden, jod i fosfor.
Ogromna količina tanina i flavonida, gde glavnu ulogu ima antocijanin, sibirsku aroniju čini najjačim dosad poznatim antioksidansom.

U naučnim studijama je objavljeno takođe, da ukupan antocijanin (najvažniji antioksidans) sadržan u aroniji iznosi 1480mg na 100g svežeg ploda i 664 mg proantocijanidina na 100g, što je ekstremno visoka koncentracija. Dokumentovano je da je proantocijanidin sadržan u aroniji pomogao u sprečavanju razvoja malignih ćelija tumora pluća, debelog creva i leukemije, bez oštećenja zdravih ćelija.

Proizvodjac/Uvoznik: Aronija bio doo Zemlja porekla: Nemačka Organski proizvod: NE