Kurkuma u prahu organska

415,00 din.
Šifra: 108375
U ajurvedskoj medicini kurkuma je od davnina poznata kao biljka koja jača i neguje organizam. Poseduje snažna antioksidansna, antiupalna i antibakterijska svojstva.
Pakovanje
[pakovanje]
 Povratak na: Protiv upala
With shipment POŠILJKA BRZOM POŠTOM for 180,00 din.

Kurkuma (lat.Curcuma longa) je višegodišnja zeljasta biljka koja potiče iz tropske južne Azije. Pripada familiji đumbira (Zingiberaceae), a poznata je i kao indijski šafran. Od njenog korena pravi se začin jake žute boje čiji je aktivni sastojak kurkumin, i jedan je od glavnih sastojaka karija kojem daje tako lepu žutu boju.

Kurkumin se može naći na deklaraciji prehrambenih proizvoda u popisu sastojaka obeležen kao prehrambeni aditiv znakom E100. Njegova uloga je da zaštiti prehrambrene proizvode od sunca i u kombinaciji sa drugim bojama koristi se za bojenje sira, jogurta, salate, senfa, putera i margarina.

U ajurvedskoj medicini kurkuma je od davnina poznata kao biljka koja jača i neguje organizam. Po nutritivnim vrednostima bogat je izvor gvožđa, mangana, kalijuma, magnezijuma, vitamina B3 i B6 i dijetalnih vlakana.

Poseduje snažna antioksidansna, antiupalna i antibakterijska svojstva.

Kurkuma se smatra jednim od najjačih prirodnih antibiotika koji ne uništava dobre bakterije i floru u crevima već pomaže razvoju dobrih bakterija.

Proizvodjac/Uvoznik: Dimitri trade doo Zemlja porekla: Indija Organski proizvod: DA