Kuzu (makrobiotički zgušnjivač)

330,00 din.
Base price with tax
Šifra: 113388
Upotrebljava se i za zgušnjavanje variva, umaka, preliva kao i za pripravljanje toplog napitka. Kuzu hladi i umiruje stomak i creva, preporučuje se u slučaju problema sa varenjem, slabog varenja, bolova u stomaku, kao i u slučaju dijareje. Kuzu delotvorno jača organizma kod prehlada, neuralgija i reume jer ublažava upalu i snižava temperaturu.
Pakovanje
[pakovanje]
 Povratak na: Protiv artritisa i reume
With shipment POŠILJKA BRZOM POŠTOM for 180,00 din.

Kuzu je biljka iz porodice mahunarki koja raste divlje u planinama i poljima Japana. Beli skrob dobijen iz korena kuzua u Japanu se od davnina ceni kao hrana, ali i lek. Upotrebljava se i za zgušnjavanje variva, umaka, preliva kao i za pripravljanje toplog napitka. Mitokuov kuzu prah se odlično rastapa, dobro želira i daje pripremljenoj hrani satenski sjaj.
Napici od kuzu praha koriste se u kineskoj i japanskoj ishrani i medicini zato što su vrlo lekoviti. Kuzu hladi i umiruje stomak i creva, preporučuje se u slučaju problema sa varenjem, slabog varenja, bolova u stomaku, kao i u slučaju dijareje. Ukoliko se redovno uzima kuzu će ojačati slab digestivni trakt i smanjiti  simptome kao što su gasovi ili česta stolica.
Tradicionalna kineska medicina preporučuje kuzu i u slučaju visokog krvnog pritiska, povišenog holesterola, a i kao prevencija pojave krvnih ugrušaka i srčanih problema. Napici od kuzu praha mogu otkloniti i dugotrajne migrene.
Kuzu delotvorno jača organizma kod prehlada, neuralgija i reume jer ublažava upalu i snižava temperaturu. Kuzu sadrži veliku količinu izoflavona koji opuštaju mišiće i krvne sudove, a posebno je delotvoran za regulaciju probave, a  podržava i pravilan rad želuca i creva.

Proizvodjac/Uvoznik: Mitoku

Zemlja porekla: Japan

Organski proizvod: DA

Biljna zamena za želatin

Želatin je proizvod životinjskog porekla (pravi se od papaka, kostiju, hrskavice i drugih životinjskih ostataka), ali za sve one koji iz bilo kog razloga ne jedu hranu životinjskog porekla, postoje i biljne zamene za želatin.

Opširnije...