Komplet za čukljeve

1390,00 din.
Šifra: 118271
Spravljen na bazi alkohola, sa osušenim korenom gaveza (Symphytum officinale), po posebnoj tradicionalnoj recepturi. U tragovima sadrži acetil-salicilnu kiselinu. Koristi se za estetsko doterivanje čukljeva i stopala.
 Povratak na: Protiv artritisa i reume

Kategorije proizvoda

With shipment POŠILJKA BRZOM POŠTOM for 180,00 din.

Spravljen na bazi alkohola, sa osušenim korenom gaveza (Symphytum officinale), po posebnoj tradicionalnoj recepturi. U tragovima sadrži acetil-salicilnu kiselinu. Koristi se za estetsko doterivanje čukljeva i stopala. Uputstvo za upotrebu: Ujutro i naveče premazati čukljeve, nožne prste i jastučiće na stopalima. Svaki put načiniti pet do šest premazivanja. Osim toga, poželjno je sredinom dana tinkturom još dva puta premazati celo stopalo (tabane, gornji deo stopala, ahilovu tetivu i gležanj). Pre spavanja na čukljeve blago utrljavati mast od gaveza oko dvadesetak minuta, sve dok se mast sasvim ne utrlja. Pre upotrebe tinkturu promućkati.

Gavez sadrži hormon auksin koji potomaže stvaranje novog tkiva, a alantoin kao glavni aktivni sastojak korena gaveza, podstiče granulaciju i regeneraciju tkiva, pa se stoga povređena mesta lakše  zaceljuju kad se na njih spolja aplicira gavez. Kod svih vrsta povreda, modrica, bolova u mišićima, primena masti ili tinkture od gaveza može pomoći da se brže saniraju. Po tradicionalnoj medicini, gavez je nezamenljiv kod zapaljenja tetiva, artritisa (zapaljenja zglobova), iščašenja i uganuće, naboja, nagnječenja, hematoma (krvni podlivi), tromboflebitisa (upala vena) i drugog.
Pokazalo se da je tinktura gaveza dobra i za spoljnu upotrebu protiv gihta – treba je lagano utrljati na bolna mesta. Tinktura od gaveza se izvrsno pokazala u lečenju upale nerava – gde god su na telu bolna mesta osetljiva na pritisak, ako se namažu gavezom, to se odražava na periferne nerve.
Nedavno su naučna proučavanja pokazala da nanošenje masti ili nekog preparata od gaveza ublažava lumbago i uopšte bol u leđima, što je korisno znati, pošto je ovo čest savremeni problem.

Proizvodjac/Uvoznik: Gavez  Zemlja porekla: Srbija Organski proizvod: NE