Gi (ghi)

470,00 din.
Šifra: 106341
Gi (ghi), ili maslo, je prečišćeni puter koji se dobija posebnim postupkom zagrevanja putera i uklanjanja određenih supstanci iz njega. U 56 g gija ima oko 1,4 IJ vitamina A, što je 28% preporučenog dnevnog unosa. Ovog vitamina nema u rafinisanim uljima koja se obično koriste u ishrani. U istoj količini nalazi se i 7% dnevne preporučene doze vitamina E, važnog antioksidansa, kao i 5% preporučene doze vitamina K, važnog za zdravlje krvi.
Pakovanje
[pakovanje]
 Povratak na: Jestiva ulja

Kategorije proizvoda

With shipment POŠILJKA BRZOM POŠTOM for 180,00 din.

Gi (ghi), ili maslo, je prečišćeni puter koji se dobija posebnim postupkom zagrevanja putera i uklanjanja određenih supstanci iz njega. U 56 g gija ima oko 1,4 IJ vitamina A, što je 28% preporučenog dnevnog unosa. Ovog vitamina nema u rafinisanim uljima koja se obično koriste u ishrani. U istoj količini nalazi se i 7% dnevne preporučene doze vitamina E, važnog antioksidansa, kao i 5% preporučene doze vitamina K, važnog za zdravlje krvi. Gi poboljšava proces varenja time što stimuliše lučenje želudačnih kiselina. To pomaže da se poveća apsorpcija drugih nutrijenata, uključujući i vitamine rastvorljive u mastima (koje i sam sadrži). Zbog toga umereno i dugotrajno konzumiranje gija može da pomogne u lečenju čira, gorušice, zatvora i nekih drugih digestivnih problema.  Dobro podnosi visoke temperature što mu daje prednost u odnosu na puter (koji može da počne da dimi zbog mlečnih proteina) i mnoga druga ulja. Tačka dimljenja gija koja je između 162oC i 190oC čini ga pogodnim za kuvanje, prženje i dinstanje. Štaviše, nutritivni kvaliteti gija ostaju nepromenjeni čak i kad se ugreje, tako da je to svakako jedna od najpogodnijih masnoća za korišćenje prilikom termičke obrade hrane.

Proizvodjac/Uvoznik: Hema-Kheya-Neye doo Zemlja porekla: Srbija Organski proizvod: NE