Sirovo organsko hladno presovano ulje konoplje

1380,00 din.
1015,00 din.
Ušteda:
365,00 din.
Base price with tax 1380,00 din.
Sales price without tax 1015,00 din.
Šifra: 106328
Konopljino ulje je zelenkasto žute boje i ukusom podseća na orašaste plodove. „Beyondovo“ konopljino organsko hladno presovano ulje dobijeno je revolucionarnom nemačkom tehnologijom hladnog ceđenja pri čemu temperatura u presi ne prelazi 37oC, što maksimalno čuva sve hranljive sastojke neoljuštenog semena konoplje. Od svih biljnih ulja, konopljino ulje sadrži esencijalne masne kiseline, omega 3 i 6, u najboljem odnosu (1:3).
Pakovanje
[pakovanje]
 Povratak na: Jestiva ulja
With shipment POŠILJKA BRZOM POŠTOM for 270,00 din.

Konopljino ulje je zelenkasto žute boje i ukusom podseća na orašaste plodove. „Beyondovo“ konopljino organsko hladno presovano ulje dobijeno je revolucionarnom nemačkom tehnologijom hladnog ceđenja pri čemu temperatura u presi ne prelazi 37oC, što maksimalno čuva sve hranljive sastojke neoljuštenog semena konoplje.
Od svih biljnih ulja, konopljino ulje sadrži esencijalne masne kiseline, omega 3 i 6, u najboljem odnosu (1:3). Ove masne kiseline, koje za razliku od drugih, naše telo nije u stanju da proizvede, zovu se esencijalnim jer su neophodne našem organizmu za normalno funkcionisanje. Zbog ključne uloge koju ove masne kiseline imaju u normalnom funkcionisanju kardiovaskularnog sistema, mozga, mrežnjače, žuči i drugih organa neophodno ih je unositi kroz hranu, i to u dovoljnim količinama.

Blagotvorno dejstvo omega 3 masnih kiselina na kardiovaskularni sistem je mnogostruk: pomaže snižavanju nivoa  triglicerida u krvi do 65%, reguliše odnos dobrog i lošeg holesterola, pomaže regulaciji visokog krvnog pritiska i snižavanju visokog nivoa lipoproteina.

Ulje od konoplje treba isključivo koristiti nezagrejano. Visoke temperature unišavaju masne kiseline. Može se koristiti u salatama, u šejkovima, ili jednostavno piti na kašiku. Za održavanje zdravlja 1-2 supene kašike je dovoljno.

Proizvodjac/Uvoznik: Beyond doo Zemlja porekla: Srbija Organski proizvod: DA

Cena artikla je trajno snižena od 1. 3. 2019.

Loša i dobra ulja

Na tržištu trenutno možete da nađete tri vrste biljnih ulja: rafinisana, hladno ceđena i sirova. Rafinisana su u najširoj upotrebi, najjeftinija, ali i najmanje zdrava. Znatno su bolja hladno ceđena. A još bolja su sirova ulja.

Opširnije...