Susam organski

630,00 din.
510,00 din.
Ušteda:
120,00 din.
Base price with tax 630,00 din.
Sales price without tax 510,00 din.
Šifra: 102282
Susam je veoma dobar prehrambeni izvor bakra, kalcijuma, magnezijuma, gvožđa, fosfora, vitamina B1, cinka i dijetnih vlakana. Osim ovoga, susamovo seme sadrži dve jedinstvene susptance, koje se nazivaju sezamin i sezamolin, koje spadaju u grupu ligninskih vlakana. Istraživanja su pokazala da ova vlakna imaju efekat snižavanja holesterola kod ljudi, kao i da doprinose boljoj apsorpciji vitamina E.
Pakovanje
[pakovanje]
 Povratak na: Orašasti plodovi, semenke, proteinska brašna
With shipment POŠILJKA BRZOM POŠTOM for 270,00 din.

Susam je veoma dobar prehrambeni izvor bakra, kalcijuma, magnezijuma, gvožđa, fosfora, vitamina B1, cinka i dijetnih vlakana. Bakar učestvuje u izgradnji crvenih krvnih zrnaca. Ima važnu ulogu u građenju mnogih antiinflamatornih enzima u telu, pa igra ulogu u procesima koji pomažu smanjenje otoka i bola kod artritičkih upala. Takođe učestvuje u enzimskoj aktivnosti koja reguliše povezivanje kolagena i elastina, koji igraju ulogu u elastičnosti krvnih sudova, kostiju i zglobova. Magnezijum je mineral koji je bitan za zdravlje krvnih sudova, disajnih puteva, a kalcijum i cink zajedno igraju važnu ulogu u izgradnji kostiju. Osim ovoga, susamovo seme sadrži dve jedinstvene susptance, koje se nazivaju sezamin i sezamolin, koje spadaju u grupu lignanskih vlakana. Istraživanja su pokazala da ova vlakna imaju efekat snižavanja holesterola kod ljudi, kao i da doprinose boljoj apsorpciji vitamina E. Sezamin štiti i jetru od oksidativnog stresa.

Recept za vas:
Krekeri sa susamom
1 i po šolja integralnog pšeničnog brašna
¼ šolje sojinog brašna
¼ šolje susamovog semena
½ kašičice soli
¼ šolje biljnog ulja
½ šolje vode
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pomešajte brašno, susam i so u činiji srednje veličine. Naspite ulje i dobro izmešajte. Dodajte vode koliko je dovoljno da se lako urolaju (kao testo za kolače). Razvucite testo na debljinu od 3 mm i isecite ga na štapiće. Pecite u nepodmazanom plehu dok ne postanu krckavi.

Proizvodjac/Uvoznik: Beyond doo Zemlja porekla: Srbija Organski proizvod: DA