Tinktura gaveza

490,00 din.
Šifra: 115009
Po tradicionalnoj medicini, gavez je nezamenljiv kod zapaljenja tetiva, artritisa (zapaljenja zglobova), iščašenja i uganuće, naboja, nagnječenja, hematoma (krvni podlivi), tromboflebitisa (upala vena) i drugog. Pokazalo se da je tinktura gaveza dobra i za spoljnu upotrebu protiv gihta – treba je lagano utrljati na bolna mesta.
Pakovanje
[pakovanje]
 Povratak na: Tinkture
With shipment POŠILJKA BRZOM POŠTOM for 180,00 din.

Spravljena na bazi alkohola, sa osušenim korenom gaveza (Symphytum officinale), po posebnoj tradicionalnoj recepturi. Neto 100 ml Tinktura se na ugroženo mesto utrljava tri puta dnevno. Svaki put je potrebno pet do šest utrljavanja. Iskustva pokazuju da se upotrebom ove tinkture olakšavaju tegobe kod lomova kostiju, upaljenih i izraženih vena, zapaljanja i bolovatetiva, zapaljenja i bolova u zglobovima, iščašenja i uganuća, reume, nagnječenja, krvnih podliva, oštećenja pršljenova…

Gavez sadrži hormon auksin koji potomaže stvaranje novog tkiva, a alantoin kao glavni aktivni sastojak korena gaveza, podstiče granulaciju i regeneraciju tkiva, pa se stoga povređena mesta lakše  zaceljuju kad se na njih spolja aplicira gavez. Kod svih vrsta povreda, modrica, bolova u mišićima, primena masti ili tinkture od gaveza može pomoći da se brže saniraju. Po tradicionalnoj medicini, gavez je nezamenljiv kod zapaljenja tetiva, artritisa (zapaljenja zglobova), iščašenja i uganuće, naboja, nagnječenja, hematoma (krvni podlivi), tromboflebitisa (upala vena) i drugog.
Pokazalo se da je tinktura gaveza dobra i za spoljnu upotrebu protiv gihta – treba je lagano utrljati na bolna mesta. Tinktura od gaveza se izvrsno pokazala u lečenju upale nerava – gde god su na telu bolna mesta osetljiva na pritisak, ako se namažu gavezom, to se odražava na periferne nerve.
Nedavno su naučna proučavanja pokazala da nanošenje masti ili nekog preparata od gaveza ublažava lumbago i uopšte bol u leđima, što je korisno znati, pošto je ovo čest savremeni problem.

Proizvodjac/Uvoznik: Gavez Zemlja porekla: Srbija Organski proizvod: NE