Mugi (ječmeni) miso

810,00 din.
Base price with tax
Šifra: 108366
Ječmeni miso je fermentisani proizvod koji sadrži enzime i laktobacile nastale u procesu višegodišnje prirodne fermentacije, a koji omogućavaju bolje lučenje sokova u želucu, lakše varenje i veću iskorišćenost hranljivih materija. Miso sprečava truljenje, gasove, loše varenje hrane i na taj način sprečava razvoj kiselosti organizma. Proizveden od žitarica iz biološkog uzgoja, po brižljivo čuvanim recepturama, ječmeni (mugi) miso je hrana, lek i prevencija.
Pakovanje
[pakovanje]
 Povratak na: Začini
With shipment POŠILJKA BRZOM POŠTOM for 180,00 din.

Ječmeni miso je fermentisani proizvod koji sadrži enzime i laktobacile nastale u procesu višegodišnje prirodne fermentacije, a koji omogućavaju bolje lučenje sokova u želucu, lakše varenje i veću iskorišćenost hranjivih materija. Miso sprečava truljenje, gasove, loše varenje hrane i na taj način sprečava razvoj kiselosti organizma. Proizveden od žitarica iz biološkog uzgoja, po brižljivo čuvanim recepturama, ječmeni (mugi) miso je hrana, lek i prevencija. U makrobiotici, preporučuje se za:
- pravilan metabolizam jer je bogat mineralima                                       
- poboljšanje varenja jer sadrži žive enzime, koji direktno pomažu u procesu varenja hrane i podstiču lučenje sokova u želucu (proteini životinjskog porekla prouzrokuju truljenje i kiselost a miso neutrališe i eliminiše te posledice
- za izdržljivost jer sadrži velike količine glukoze koja nam daje energiju a zimi sprečava osećaj hladnoće
- kao prevencija od srčanih oboljenja jer sadrži linolinsku kiselinu i lecitin koji rastvaraju holesterol u krvi; veoma je koristan u sprečavanju arterioskleroze i visokog krvnog pritiska
- za uspostavljanje hormonalne ravnoteže kod žena
- za sprečavanje osteoporoze
- za sprečavanje alergija
- pušačima se preporučuje za ublažavanje loših efekata pušenja
- miso je sposoban da se veže sa radioaktivnim supstancama i da ih eliminiše iz organizma putem stolice.

Proizvodjac/Uvoznik: Mitoku Zemlja porekla: Japan Organski proizvod: NE

Bolje miso - nego so

Ako ste imali prilike da negde probate miso supu, tradicionalno jelo dugovečnih Japanaca, sigurno ste se upitali - šta joj to daje tako prijatan miris i finu i neobičnu slankasto-kiselkastu notu, koja zagreva želudac i podstiče apetit? To je miso, aromatična fermentisana pasta od soje. Miso je odlična zamena za so i ima niz povoljnih dejstava na ljudski organizam.

 

Opširnije...