U prodaji su se nedavno pojavili prvi potpuno organski, sertifikovani proizvodi od soje – sirovi tofu, dimljeni tofu, tofu tamari, sirovi tempeh i prženi tempeh…

Kada je neki proizvod u potpunosti organski, to znači da su i sve sirovine koje su u procesu proizvodnje korišćene takođe organske

Nakon odluke da u proizvodnji proizvoda od soje kao sirovinu koristi organski gajenu soju, kompanija Beyond je odlučila da njeni proizvodi od soje budu potpuno organski. Tako se sada u ponudi kompanije Beyond nalaze organski sirovi tofu, dimljeni tofu, tofu tamari, sirovi tempeh i prženi tempeh.

Maslinovo ulje je bogato polifenolima koji čuvaju zdravlje srca i mononezasićenim mastima koje pomažu u podizanju dobrog HDL i snižavanju lošeg LDL holesterola. Ali, postoje određena pravila kada i kako se ovo ulje koristi.

Po svojoj prirodi, ulje divljeg origana ima širok spektar antibakterijskog delovanja, veoma nalik antibioticima. Ovo je dokazano u višestrukim istraživanjima in vitro, a rezultati su objavljeni u nekoliko uglednih medicinskih časopisa.

 

Dobro je znati, zlu ne trebalo, da morske alge, posebno spirulina i hlorela, pomažu eliminaciji radioaktivnih materija iz organizma, a svojim antioksidativnim svojstvima štite telo od raka.

Ako ste imali prilike da negde probate miso supu, tradicionalno jelo dugovečnih Japanaca, sigurno ste se upitali - šta joj to daje tako prijatan miris i finu i neobičnu slankasto-kiselkastu notu, koja zagreva želudac i podstiče apetit? To je miso, aromatična fermentisana pasta od soje. Miso je odlična zamena za so i ima niz povoljnih dejstava na ljudski organizam.

 

Nutricionisti preporučuju musli za doručak zato što sadrži složene ugljene hidrate koji se sporo oslobađaju i održavaju stabilan nivo šećera u krvi. Time se održava duže osećaj sitosti.

Strana 10 od 11