Za one koji se svesno brinu o zdravlju važno je da pronađu neki način da redovno čiste organizam od toksina. I to tim pre što je ukupna količina otrova kojima smo izloženi enormno porasla u odnosu na prethodna vremena.

102001 kafa limuOrganska kafa vrhunskog ukusa, dobra za čoveka, dobra za prirodu! Organska kafa „limu” je 100% arabika prve klase iz Etiopije.

Ubrana je u šumama Kabena na visinama preko 2000m u regionu nekadašnjeg drevnog kraljevstva Limu enerea. U svetu je poznata po svom prepoznatljivom bogatom ukusu i balansiranoj kiselosti.

Ponekad se zbijaju šale na račun kafopija, koji se osećaju kao zombiji ako ne dobiju svoju dozu. U stvarnosti je istina složenija: kada se preteruje, kafa je štetna kao i sve drugo, dok umerene količine donose naučno potvrđene zdravstvene koristi.

Pomaže u prevenciji nekih bolesti
Istraživanja su ukazala da je umerena konzumacija kafe u korelaciji sa smanjenim rizikom od dijabetesa i srčanih oboljenja. Ona takođe može da ima određeni preventivni efekat protiv Alchajmerove bolesti, ili da odloži njeno pojavljivanje. Te dobrobiti donosi samo prava kafa – ne kafa bez kofeina.
Na dva američka univerziteta, istraživači su otkrili povezanost između kofeina u krvi kod ljudi starijih od 65 godine i kasnijeg pojavljivanja Alchajmerove bolesti. Prema istraživačima Univerziteta Južne Floride i Majamija, umerena konzumacija kafe može da za dve do četiri godine odloži pojavu Alchajmerove bolesti, u odnosu na one koji je ne piju ili piju veoma malo.

Leto je period kada nam treba malo više soli, pa nije loše znati da nisu sve soli iste. Rafinisana kuhinjska so ne utiče povoljno na naš organizam kao neke čiste, nerafinisane vrste, kakva je, na primer, himalajska so.

Crni kim (Nigella sativa) poseduje izuzetna blagotvorna svojstva, koja ga čine jednom od najmoćnijih poznatih medicinskih biljaka.

Želatin je proizvod životinjskog porekla (pravi se od papaka, kostiju, hrskavice i drugih životinjskih ostataka), ali za sve one koji iz bilo kog razloga ne jedu hranu životinjskog porekla, postoje i biljne zamene za želatin.

Strana 8 od 10