U prodaji su se nedavno pojavili prvi potpuno organski, sertifikovani proizvodi od soje – sirovi tofu, dimljeni tofu, tofu tamari, sirovi tempeh i prženi tempeh…

Kada je neki proizvod u potpunosti organski, to znači da su i sve sirovine koje su u procesu proizvodnje korišćene takođe organske

Nakon odluke da u proizvodnji proizvoda od soje kao sirovinu koristi organski gajenu soju, kompanija Beyond je odlučila da njeni proizvodi od soje budu potpuno organski. Tako se sada u ponudi kompanije Beyond nalaze organski sirovi tofu, dimljeni tofu, tofu tamari, sirovi tempeh i prženi tempeh.

Dve najvažnije stvari koje vam organski sertifikat garantuje jesu sledeće:

1) nije korišćena genetski modifikovana soja, jer po organskim standardima to ne dolazi u obzir

2) soja je gajena bez ikakvih veštačkih đubriva, pesticida i ostalih hemikalija koje se koriste u uobičajenoj proizvodnji. (Ovo važi i za ostale sirovine koje su korišćene u proizvodnji ovih proizvoda npr. ulje, začini i sl).

Ovo je nastavak nastojanja kompanije Beyond da svojim kupcima pruži visokokvalitetne i zdravstveno korisne proizvode. Prvi korak je bio da se u proizvodnji sojinih proizvoda pređe na organski gajenu soju, o čemu smo pisali ranije, a logičan nastavak je da i sve ostale sirovine koje se koriste takođe budu organske, čime su dobijeni potpuno organski proizvodi.

Sertifikaciju je obavila akreditovana sertifikaciona kuća Suolo e saluti Balkan, a potvrđuje je i oznaka Ministarstva poljoprivrede za organski proizvod.