kokosirupKokosov sirup, ili kokosov nektar (kako se negde zove na engleskom govornom području) je prirodni zaslađivač koji se dobija od slatkog soka sakupljenog iz debljih stabljika ili izdanaka kokosa u cvatu.

jakonJakon (Smallanthus sonchifolius) je krtolasto povrće koje raste i gaji se uglavnom u Južnoj Americi. Sirup i prah korena jakona koriste se kao zdrave zamene za šećer, ali ova biljka ima prilično blagotvorno dejstvo na opšte zdravlje organizma.

dud4Dud je danas zanemarena voćka, potpuno neopravdano, pošto je ne samo izuzetno hranljiv, nego i lekovit. Postoje crni, crveni i beli dud, i mada se donekle razlikuju po ukusu i lekovitim svojstvima, svi su veoma zdravi.

amla1U ajurvedskoj medicini, amla (ili amalaki) je jedna od najvažnijih biljaka, a njene brojne zdravstvene dobrobiti ispitala je i potvrdila savremena medicina.

mekike1Ako volite stvari pržene u dubokom ulju (krofne, mekike i sl), a znate da nije dobro to što upiju mnogo masti - dobra vest je da su naučnici otkrili jednostavan način da to smanjite i ipak uživate u omiljenim poslasticama, sa manjim rizikom.

zdravemastiOko masti postoji velika konfuzija. Decenijama su nas savetovali da izbegavamo zdrave prirodne masti, a koristimo rafinisana ulja, za koja se pokazalo da nisu zdrava. Evo šta o tome kaže dr Mark Hajman, autor knjige "Jedite masno, budite vitki".

Strana 1 od 10